Vikingvélemény

Vikingnek lenni jó!

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Új kommentek

2010.09.28. 13:29 a Viking

recept

    Meg fogok most veletek osztani egy receptet. Igazából olyan pofátlanul egyszerű, hogy ciki is leírni, bár már úgyis, megkaptam, hogy bonyolult dolgokat csinálok. Nyáron csináltam ezt a gyönyörűséget, az ötletet egyik kedvenc szakácsomtól, Jamie Oliver-től kaptam. Persze nem élőben, csak a tv-ből.

Eredetileg van benne hús, de én kihagytam, mert nyár volt, meleg és nem volt kedvem hozzá. Tehát tiszta zöldség. Először is apró újkrumplit karikázok fel (szigorúan héjastul), vagy vágok 4 felé, attól függ mekkora. Aztán félkörökre vágok cukkínit, csíkokra piros és zöld paprikát, 4be vörös és lilahagymát (mindkettőn rajta kell hagyni egy réteget a héjjából, csak azt kell leszedni, ami nagyon kemény és száraz, ugyanis a hagyma héjjában is rengeteg íz van), egészben fokhagyma kerül még hozzá (héjjal), majd félbevágott paradicsomdarabok, és egészben apró csiperkegomba. Ezt az egészet beleteszem a kivajazott tepsibe szépen elrendezve, jól megsózom és borsozom (nem szabad sajnálni), és jó sok rozmaringot adok hozzá (legjobb a friss, de ha az nincs, akkor jó az őrölt). Beteszem a sütőbe 50 percre, közben egyszer átkeverem. Ezután kiveszem, öntök rá 1-2 deci száraz vörösbort, és visszateszem még 15 percre.

Zseniálisan finom. Mindennek megvan a maga natúr íze, plusz egy nagyon finom szaft. Pofon egyszerű, már már puritán. De amilyen natúr, olyan gazdag ízekben ez az étel. Lehet előétel, főétel vagy akár köret egy szép nagy darab sztékhez.

Nyáron ajánlom!

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vikingvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr542329488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiflee 2010.09.28. 16:33:25

Héjjas? nem tetszik ez a szélsőjobbos közbeszéd :) /a héj csak egy jé/

Kiflee 2010.09.28. 16:35:43

egyébként jól hangzik a dolog, de a hozzám hasonló sütőanalfabéták miatt megadhattad volna azt is, hogy hány fokon kell sütni.

Noked-Lee 2010.09.28. 17:01:54

pofátlanul egyszerű?
nekem az összetettsége vette el a kedvemet tőle.

a Viking 2010.09.29. 10:01:25

@Kiflee: fogalmam sincs hány fokon. Találomra, nagy lángon.
@Noked-Lee: pfff... :D

Noked-Lee 2010.09.29. 13:28:43

hát tényleg! egy rövid recept ilyen:

héjában sült krumpli
rakd be a krumplikat a sütőbe. mikor megsültek, vedd ki őket. jó étvágyat!

Jamal_Fraser 2010.09.29. 16:50:18

@Noked-Lee: jóvan Vilma.

@a Viking: Hallod, mi az a hús, amit kihagytál, mármint ha hússal csinálom milyet vegyek?

a Viking 2010.09.29. 18:33:02

az eredeti recept alapján csirke felsőcomb, szépen azt is bele kell dobálni a tepsibe a zöldségekkel együtt.
süti beállítások módosítása