Vikingvélemény

Vikingnek lenni jó!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Új kommentek

2012.08.19. 11:21 A Vikingné

Bergen 0.2

idő: pénteken fasza időjárással várt minket Bergen, de szombatra már megmutatta, milyen is az igazi ESŐ (ma már a kilátás sem az igazi). köszönjük mindenesetre, hogy hullafáradtan nem kellett a bugyinkból/boxerünkből is a vizet facsarni.

 
szállás: rendben van, földszint, csak nem működik a szagelszívó, Viking kapásból rákot sütött pénteken, ment a fűtés mellette (16 fok van kb.) és estére irtó büdös halszag várt haza minket (bevallom a hányáson is elgondolkodtam). Egy óvoda van mellettünk, konkrétan az udvarra néz az ablakunk. mondjuk tényleg picike óvoda, 5-6 gyerkőc lehet, 4kor már nem is voltak kint. Amúgy tényleg ok, csak mindent venni kellett bele, paplan stb. de tegnap az IKEA segítségével megoldottuk (hálistennek vannak elég olcsó dolgok ott). 
 
munka: pénteken találkoztunk Viking munkaadójával, a városi könyvtár igazgatójával, nagyon aranyos, nem fog minket halálra dolgoztatni első blikkre :D Hétfőtől munkába állunk, még nem tudjuk mennyi idő a héten, illetve egy nap (reméljük nem 8 óra :S) Hétfőn talizunk az én főnökömmel is, meglátjuk emberevőe.
 
regisztráció: hát bazdmeg ha nem 8ezer kódot kaptunk akkor egyet sem. Ide-oda rohangálás. Van student number-om, van UIB registration numberom, van PIN codom, van emailem (Vikingnek seg091@student.uib.no :D :D :D :D :D  nekem fke002 :) ) oda is más a jelszó...stb. ezenkívül online regisztráció a rendőrségre, oda kedden kell menni személyesen, illetve nekem meg a népességnyilvántartóba norvég ID miatt.
 
vonat: interneten előre rendelt vonatjegyet a vonaton tudod átvenni. jön a kaller kis paksamétával, és a kis ujjacskájával végigpörgetve megkeresi a tiédet :D :D HALÁLI! beszabehu :D a 25 óra út amúgy alaposan megviselt minket, de hát ez van. 
 
internet, wifi, telefon: ebben a városban sehol nem lehet szabad wifit találni, egyedül a városi könyvtárban (mi megkérdeztük mi a jelszó, pedig ott van a nevében h password biblioteket...no mindegy :D ) a szobában pedig ma frissen felébredve varázsoltam netet, úgyhogy most a mennyekbe vagyok magasztalva. :) Van norvég telefonunk, bár nem volt egyszerű elintézni: nincs külön boltja ezeknek a szaroknak, hanem ilyen kis foscsi butikokban árulják a készülékkel együtt, tehát előbb gondolod h telefonszervíz minthogy simkártya adó egység :) de megvan. ez a lényeg (nincs pénz a kártyán egyelőre).

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vikingvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr144719912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása