Vikingvélemény

Vikingnek lenni jó!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Új kommentek

2013.10.06. 19:49 a Viking

ittas csalódott fociposzt

Természetesen a Fradiról lesz szó.

Ez megagáz. Először a fociról: természetes, hogy az Adamssel történtek után nagyon nehéz játszani (gondolom, persze nem tudom, én egyéni sportot űztem, az azért más). Ezért azt mondom, hogy a Puskás elleni vereség borítékolható volt és érthető. De most ez a dél-pesti rangadó? Egyszerűen rossz volt nézni ezt az egész szenvedést. Egyetlen pozitívum volt, hogy Buzsáky szerintem jól játszott. De a többi... nekem alapvetően az a benyomásom, hogy nem vagyunk profik. a játékosok, egyénileg. Aki ízig véri profi, az szemmel láthatóan Bönig (persze, hiszen német), Mateos meg Buzsáky. A többiek nem. ez a Somália, Diallo, Valpoort nagyon rendes gyerek, de nem profik. Rátérve a magyarokra... Böde a kedvencem, imádom, pláne hogy tolnai gyerek, de ez egy kalap szar, amit idén művel, pláne ezen a meccsen. A nagy reménység, Holman, a fradi-nevelés? NULLA volt ma.  Egy nem fradistát ennek a feléért kiüvöltenek a csapatból. Tehetséges gyerek tényleg, de.... nekem valahogy az a bajom, hogy nyugaton (ahol tudvalevőleg minden jobb) ennyi idősen már kb érett profik az emberek. Ő meg majd 2-3 év múlva, akkor meg majd szokás szerint elviszi valami belga negyedosztály hatszoros pénzért. Ráadásul a legnagyobb baj, hogy nincs vezér, évek óta. A fradinál kell hogy legyen vezr, egy Nyilasi, Simon, Lipcsei, valaki... Böde évek múlva lehet az, ha nem igazol el a svéd harmadosztályba. Mindent összevetve össze fogjuk szedni magunkat, de sajna a bajnoki cím elúszott, mert a fidesz túl kiegyensúlyozottan teljesít, de a nemzetközi kupára oda fogunk érni, így lehet nemzetközi meccsekkel avatni az új stadionunkat.

Én: Leülök b...meg meccset nézni, felcsapom a fradi sálat, vezetünk örülök, kinyitom az apósomtól (megelőlegezem) kapott pálinkát, meg egy lengyel ajándék sört... és ezt kapom... ez annyira le tud verni, mint a románok elleni tele gatya (jelzem szeptember 7-én sem lettem volna mosodás a válogatottnál, ennyi szaros gatyát kimosni...).

Szarházi ultrák: Ez fáj a legjobban. Egész egyszerűen nem értem, mit akarnak. Kicsit menjünk visszább az időben. A fradi ultrák mindig kemény diók voltak, egy ideje működik a Zöld és Fehér magazin, ebben van egy rovat, ami a fradi ultrák történeteit taglalja a kádár-korszakból (tudtátok, hogy id. Knézy is fradi ultra volt, akit külön figyeltetett a belügy?). Akkor sem voltak egyszerűek :) és ez jó. Azonban a 90-es években kialakult egy gyakorlat, ami szerint szabad bejárásuk volt az edzésekre, egyes edzőknél a vezérszurkolók még bele is beszéltek a kezdőcsapatba... (csak egy friss példa. Két éve Döme épp edzést tartott az Újpest ellen felkészítendő a csapatot... erre megjelentek a vezérszurkolók az edzésen és megfenyegették a játékosokat, hogyha nem izzadnak vért a pályán, annak következménye lesz... szegény Döme csak pislogott a delíriumos szemével... privát infó). Megszokták, hogy gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak, berohangálhatnak a pályára, lerúgják az ellenfél edzőjének a veséjét. És ez elkezdett megváltozni most. Keményebbek a szabályok, szurkolói kártya, miegymás. Nyilván az előbbi nem tetszett nekik, hiszen ha valamihez már hozzászoktak, azt nem szívesen engedik el, de utóbbival mi a baj? Kicsit lassabban adják a jegyet, jaj Istenem, kibírjuk. Azt mondják a titkos szolgálatoknak kell, hogy megfigyelhessék őket, de könyörgöm... minden ott van a szaros fészbúk oldalukon... Nekem nincs bajom azzal, hogy beazonosítható vagyok, és miért nincs? Mert nem fogok balhézni a stadionban. Ők meg akarnak, ennyi. Itt volt a Dózsa elleni meccs. Miért kell bemenni a pályára, mikor egyértelmű, hogy az tilos? Nincs olyan nagyon sok szabály, amit be kéne tartani. Skandálhatnak, tűzijátékozhatnak, a klub fizette eddig is a fradiadót minden meccsen, ez oké. Pályára rohangálni tán nem kéne már...

Egy rövid kitérő országosan az ultra-kérdéshez: ezek olyan hisztis dívák, mint válogatottunk üdvöskéje, Zsuzsika. Elkezdenek itt bojkottálni? Diósgyőr, Dózsa, MTK ( :D :D ) , Debrecen (ezt nem tudom biztosan)... egyszerűen nem értem mit akarnak? A szurkolói regisztráció és a balhézás visszaszorítás azért lett az MLSZ programja, mert ez európai irány. Tetszik nem tetszik. Nézd meg, hogy járt a Honvéd. Balhéztak, ezért ha majd legközelebb nemzetközi mezőnybe jutna pár évtized múlva, játszhatják üres stadionban a meccseiket. Tehát mit gondoltok ultrák? Hogy bojkottáltok és majd az UEFA meghátrál? Komolyan. Majd skandálhatjárok, hogy uefa-maffia, de attól meg nem leszünk ott nemzetköziben. Szóval az a baj, hogy az ultrák buták.

Visszatérve a fradi ultráira. Volt ez az eset, hogy nem engedtek be jogtalanul ultrákat a kdnp ellen, ezért szolidarítottak, okés. De most a Honvéd ellen ez a hiszti? Megint csak az a kérdés, mit akarnak? Kubatov takarodj? És ki jöjjön utána? Valami angol ingatlanbefektető? Vagy belga? Vagy a vezérszurkoló akarja vezetni a klubot? Majd ő szerzi az stadionhoz az állami támogatást, meg a milliókat amúgy? Tehát csak ez a kérdés: mit akarnak? Reálisan. Azon kívül, hogy az ég színe legyen zöld, és haladjon visszafelé az idő.

Ez a csapat most nagyon nehéz lelki helyzetben van, és mindennél jobban szükségük lett volna a Tábor támogatására, mert ez tényleg egy család. És most  ezt valahogy nem lehetett látni, és ez mélyen elszomorít. 

Hirtelen ennyi, iszom tovább.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vikingvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr535554223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiflee 2013.10.06. 20:11:33

komolyan mondom, ezekre a tahó, tuskó, ökör emberekre, akik most nem szurkoltak a Fradinak, tényleg semmi szükség. menjenek a büdös francba, ma szerintem 1:0 után, ha van rendes szurkolás, meglehetett volna a meccs. kit akarnak büntetni ezek??? igazad van, egy részük igazából semmit nem akar, csak balhét. akkor menjenek el basszákmeg partizánnak Afganisztánba vagy Nigériába, de minél gyorsabban.
süti beállítások módosítása