Ötlet nyárra- gasztrofanatic X.
Megosztok veletek megint egy csinosabb receptet. Ilyenkor nyáron, mikor ebédre jól bezabáltam csülökből, cigánypecsenyéből, lángosos csilis babból és hasonló kifejezetten nyári nyalánkságokból, estére azért csak valami könnyedebbre vágyom. Erre egy ötlet:
A paradicsomokat megskalpolom (értsd: levágom a tetejét), és kibelezem (legegyszerűbb kiskanállal). Eddig elég horrorisztikus. Ezután lilahagymát pirítok oliván, majd bele teszek darált húst (a legjobb a sertés-marha keverék... az volt leárazva..), és megpirítom, puhára párolom. Ha ez megvan ízesítem sóval, borssal, oregánóval vagy bazsalikommal és petrezselyemmel (lehetőleg friss) és hozzáadom a paradicsom belét, meg egy nagyon kevés paradicsom pürét/kechupot. Ha nagyon lédús, akkor jóféle magyar őrölt pirospaprikával sűrítem. A kész ragut beletöltöm a kibelezett paradicsomba, a tetejére egy réteg tejfölt és sajtot helyezek, erre pedig rárakom a paradicsomok skalpját, ergo lezárom.
Beteszem jól előmelegített sütőbe kb 180 fokra 10 percre.
Oszt megeszem.
Új kommentek