Meg fogok most veletek osztani egy receptet. Igazából olyan pofátlanul egyszerű, hogy ciki is leírni, bár már úgyis, megkaptam, hogy bonyolult dolgokat csinálok. Nyáron csináltam ezt a gyönyörűséget, az ötletet egyik kedvenc szakácsomtól, Jamie Oliver-től kaptam. Persze nem élőben, csak a tv-ből.
Eredetileg van benne hús, de én kihagytam, mert nyár volt, meleg és nem volt kedvem hozzá. Tehát tiszta zöldség. Először is apró újkrumplit karikázok fel (szigorúan héjastul), vagy vágok 4 felé, attól függ mekkora. Aztán félkörökre vágok cukkínit, csíkokra piros és zöld paprikát, 4be vörös és lilahagymát (mindkettőn rajta kell hagyni egy réteget a héjjából, csak azt kell leszedni, ami nagyon kemény és száraz, ugyanis a hagyma héjjában is rengeteg íz van), egészben fokhagyma kerül még hozzá (héjjal), majd félbevágott paradicsomdarabok, és egészben apró csiperkegomba. Ezt az egészet beleteszem a kivajazott tepsibe szépen elrendezve, jól megsózom és borsozom (nem szabad sajnálni), és jó sok rozmaringot adok hozzá (legjobb a friss, de ha az nincs, akkor jó az őrölt). Beteszem a sütőbe 50 percre, közben egyszer átkeverem. Ezután kiveszem, öntök rá 1-2 deci száraz vörösbort, és visszateszem még 15 percre.
Zseniálisan finom. Mindennek megvan a maga natúr íze, plusz egy nagyon finom szaft. Pofon egyszerű, már már puritán. De amilyen natúr, olyan gazdag ízekben ez az étel. Lehet előétel, főétel vagy akár köret egy szép nagy darab sztékhez.
Nyáron ajánlom!
Új kommentek