Teszi fel a kérdést az élelmes ember,
Történt ugyanis, hogy Norvégiában beköszöntött a lazacok ívási időszaka, ami nem tudom milyen összefüggésben van azzal, hogy harmadára csökkent az ára (füstölt lazac kilója forintba átszámolva: 2200 Ft). A füstölt lazacot nem érdemes sütni. Én megsütöttem natúr, semmi fűszer nélkül, és nagyon nagyon sós lett. Nekem mondjuk bejött így is, de talán szerencsésebb, ha valami olyan tésztaszószt, mártást csinálunk belőle, ami felveszi valamennyire a sósságát. Ellenben tökéletes az íze nyersen. Szóval most ez megy sonka helyett :)
Igen ám, de ugye ennek van bőre, ami meg nyersen nem ehető. Illetve ehető, csak szar. Feltettem a kérdést: kidobjam? Neeehhehheeem. Mindent fel kell használni, amit csak lehet. Emlékeimben kotorászva eszembe jutott, hogy a norvégoknál van ennek egy felhasználási módja. Csipszet kell belőle csinálni... agy töpörtyűt, kinek mi tetszik!!! Zseniális. Egyszerűen felvágtam a hal bőrét csíkokra, és olajban serpenyőben jó alaposan kisütöttem, ropogósra. Nyers fokhagymával és Juleøl-lel fogyasztva csodálatos nasi. A Juleøl amúgy azt jelenti: ünnepi sör. Minden sörmárkának az ünnepek közeledtével kijön egy ilyen változata, ez általában a félbarna, kissé édeskés, almás jegyekkel rendelkező sör.
Semmi ne vesszen kárba gyerekek!
Új kommentek