Mivel az előző (amúgy kiválóan sikerült) gasztrokülönlegesség megkapta a buzi illetve nagyképű jelzőt, most egy egyszerűbb ünnepi fogást találtam ki, amivel remélem elnyerem az ízlelés iránt igen kifinomult szakosztálytársaim elismerését.
Zsíros kenyér:
Nagyon fontos, hogy jó minőségű alapanyagból dolgozzunk. Első lépés a beszerzés. Menjünk el a Teszkóba, ott keressük meg az aktuálisan nemsokára lejáró félszáraz 75% -os leárazású kenyeret. (azért vegyük meg az egész kenyeret, egyrészt mert többen vagyunk, amúgy meg ha megszárad és már nem kell, lehet vele játszani). Ezután vegyünk disznózsírt (ajánlom a teszkó gazdaságost, nagyon finom)!
Elkészítés: vágjunk egy szelet kenyeret, vékonyan kenjük meg disznózsírral, hintsük meg pirospaprikával (igény szerint.. én úgy szeretem), és vékonyan szeljünk hagymát (bármilyet) és rakjuk rá!
Kész az igényes ünnepi ebéd! Asztali duna-tisza közi tájborral fogyaszthatjuk, esetleg borbárral.
Új kommentek