Ismételten recept kedves barátaim!
Nem, még mindig főzök, csak nem adtam hírt róla. Most azonban a körülményeknek megfelelően inkább norvég jellegű kajákat csinálok. Alapvetően nagyon finom dolgokat lehet kihozni az itteni alapanyagokból, de azért nagyon hiányzik már a magyar konyha... (különösen: hurka-kolbász, túrórudi, rántott hús, lecsó, kakaspörköt, szalonna)
Garnélás spagetti:
Tengerparti ország lévén a tenger gyümölcsei, és a különböző halfélék egészen (de csak persze nagyon relatíve) mérsékelt áron beszerezhetőek, ennek megfelelően a garnélarák is. Első lépésben megtisztítjuk a garnélákat: leszedjük a fejét (ami egyben a segge is), majd kihúzzuk lábait, ami magával rántja az ikrákat és a páncélt. Ha nem, akkor külön lehúzható. Eztánmegpirítunk olajon (igen-igen, itt nincs zsír ... :( sajna ), erre dobunk zúzott fokhagymát. Nagyon kevés idő kell neki, kb 2 perc, ezután felöntjük tejszínnel. Fűszerezés: só, fehérbors, ha milliárdos vagy, akkor kevés fehérbor (én ezt persze kihagyom), szerecsendió. Forralom 2-3 percig, és kész. Közben főztem spagettit, amit hozzáborítok, összekeverem, és bezabálom.
A kép illusztráció.
Amúgy volt szerencsénk megkóstolni a főtt rénszarvast. Nagyon finom, különleges íze van, édeskés. Nem hasonlít semmihez, az otthoni szarvashoz sem.
Jó nagyon az itteni kaja, de várom az otthoni karácsonyt :)
Új kommentek