Vikingvélemény

Vikingnek lenni jó!

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Új kommentek

2010.06.30. 12:27 a Viking

Gasztronómia

  Közkívánatra megosztom veletek a babgulyásom titkát (igazából átlagos babgulyásrecept).

Fontos a jó alapanyag, amit a tecsóból nem, az erzsébeti piacról viszont be lehet szerezni. Az az igazi, ha marhalábszából készül, az viszont jó sok idő. Kell még hozzá egy Rucsi, aki figyel a tűzre.

Először a füstölt szalonnát kisütöm bőrével együtt, ezután a hagymát teszem rá. (Ha sertésből készül, akkor ezt 2szer felöntöm vízzel, így 2szer lepirítom, ettől lesz jó a szaftja, marhánál nem kell). Eztuán beleteszem a húst, rendesen alácsűröm a tüzet, megpörkölöm, hogy levet eresszen, amit ha elfőtt megborsozom, megsózom, és szórok rá jócskán pirospaprikát (lehetőleg ceceit). Ezután felöntöm vízzel, és elmegyek sörözni a haverokkal, meg meccset nézni, napozni, csajozni meg bmxezni. Amikor a hús félkész, (kb 1,5-2 óra), akkor beleteszem a babot (ha sertés, akkor egyből felöntés után), amit előző este, vagy ha balf.sz vagyok, és elfelejtem ,akkor aznap reggel beáztattam (fő kb 2 órát). Megint víz, ezután már nem csak sör, hanem viszki vagy pálinka is jöhet. Ez fontos, hogy el tudjam találni a fűszerek arányát. Közben lehetőleg hallgassunk Rammsteint, Sleipnirt, Ossiant vagy Manowart. Eközben egy hangyaf.sznyi őrölt kömény is kerül bele. Mikor a bab elkezdett megpuhulni, tehát már el tudod rágni, kb 45 perccel a vége előtt beleteszem a zöldséget (répa, fehérrépa), 20 perccel a vége előtt a krumplit. Ha a krumpli megfőtt, meg minden máás is, akkor mehet bele a csipetke (ne túl sokat). Közben persze mindig fel kell önteni vízzel, meg utánaízesíteni. 10 perc, és lehet zabálni kenyérrel meg savanyúsággal.

Másnap reggel puffadt belekkel ébredünk, és jöhet a gázosítás!

Jó étvágyat!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vikingvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr282120671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal_Fraser 2010.06.30. 22:18:50

Ahh, dejóis a Sanyi-konyha. Na, ez tipikusan az a bonyolult főzési mechanizmus, amit egy hozzám hasonló büdös nigger a vastag ujjaival nem tud megfőzni.

Inkább megyek napozmni, csajozni meg béemixezni!
süti beállítások módosítása