Megkezdem a gasztronómiai vonalat is, mert többek között ez a terület is nagyon fontos helyet foglal el az életemben, meg sokat foglalkozom vele. Általában a saját elkövetett "gaztetteimet" fogom itt megosztani a nyilvánossággal, most azonban egyből rendhagyó módon más munkásságát mutatom meg.
Van egy törzshelyem Józsefvárosban, a Volán Klub. Ez egy lepukkant pincehelység üvegfedeles, elektromos számlálós csocsóval és dárccal. Ezt a helyet Szőke Pista vezeti, ő a 60-as 70-es évek Fradijában volt jobbszélső (szerencsére azóta is a JOBB oldalon játszik). Többek között azt kell tudni róla, hogy egy most készült összeállítás szerint ő lőtte a magyar futballtörténelem 4. legfontosabb gólját a magyar válogatott színeiben. Mókás szokott lenni, amikor nézünk egy barca-meccset, és közben mesél, hogy ők a fradival annak idején 2-2-t játszottak velük. Olyan legendák fűződnek a nevéhez például, hogy másnaposan úgy futotta le a kúpert, hogy tökig első volt, és futás közben fütyürészett. Ami azonban ezek mellett a helyet még királyibbá teszi, az Pisti feleségének, Juci néninek a konyhában való jártassága. Gyakorlatilag házikosztot ad a vendégeknek, budapesti viszonylatban elérhető áron, és olyan adag, hogy lehidalsz. Nincs sok féle kaja, de ami van, az hibátlan. Nézzük a menüt, a köretet nem variálják túl, sültkrumpli:
-Alternatív: ha van kedve akkor csinál egy kis babgulyást, csirkecombot vagy csülköt, ezekből még nem ettem, de jól néztek ki. Egyszer csinált rántott sajtot is.
-Máj (általában kacsa, ha azt nem kap, akkor liba.. akkor sem szoktam megsértődni): 2 féle képpen csinálja: rántva (fantasztikus), és pirítva, hagymásan, fokhagymásan (mennyei). Bevallom nekem ez utóbbi a kedvencem.
-Holstein szelet: Ez 3 natúr sertésszelet, megpaprikázva, jól megfokhagymázva, a tetején pedig tükörtojás.
-Brassói: ennek igazából nincs semmi köze az eredeti brassóihoz. Bár a húst olyan formára vágja, de nagyon keményen megpaprikázza, és annyi fokhagymát tesz rá, hogy utána döglenek utánad a nők/pasik. Ez olyan mennyeien fűszeres, hogy bearanyozza az estét.
-Borzaska: Na ez kemény. Összesen 4 szelet húsból áll. Két sertésszelet közé sajtot és sonkát tesz (gyakorlatilag megtömi), ezt pedig bepanírozza vastagon és kirántja. A tetejére ezután fokhagymás tejfölt tesz, és sajtot olvaszt rá. Ebből pedig ugye kettő (szinte egy kiló hús). Egyszerűen mesés.
Tehát nincs nagyon sok fajta kaja, de így sem tudok soha választani. Ahol ilyen kaja van, ott öröm az együtt zabálás...
Új kommentek