Vikingvélemény

Vikingnek lenni jó!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Új kommentek

2011.10.15. 23:33 a Viking

tehetségkutatók

     Mint minden mást, ami modern, új, szokás szidni (nem kéne feltétlen). Mindent, ami bulvár illik lehordani, ami pedig a kereskedelmi csatornákból árad, az egy másféle csatornába... méghozzá szennyvízcsatornába való. Ez az alapvető tényállás. De!

Azt azért tegyük hozzá, hogy van itt pozitívum is. X-Faktor. Sok vitám volt már ezzel a műsorral kapcsolatban, hogy be kell-e ezt a produkciót illeszteni a Való Világ- Tények- Buzipornó sorba, szerintem egyáltalán nem. Természetesen, mivel az RTL Klub egy kereskedelmi tévé, kell a sóbiznisz, ez engem egyáltalán nem zavar, sőt. Ha látok egy profin megcsinált sót, azt szeretem. Az X-Faktorban embertelenül tehetséges énekesek mutatják meg a tudásukat, ennek inkább örülni kell,mint fújolni. Inkább hallgasson valaki igényes, jó zenét, jó előadásban, mint mondjuk Dáridót, Újságíróklubot vagy zs kategóriás akciófilmet. Az X-Fatortól senki nem fog elbutulni. Ezért nem illik a sorba. Hogy lehet-e ennyi tehetséget találni egy ilyen kicsi országban? Ez gyakran felmerül kérdésként. Egyértelműen lehet. Nem is értem amúgy, hogy hogyan lehet egy országban ennyi jó énekes és előadó. Aki nem hiszi, hallgassa meg. Nyilván én is örülnék pár Ossiannak, és Iron Maidennek, de itt ugye populárisabb dolgok futnak, de erről majd később. A nagy közönséget ez kielégíti. Én személy szerint nagyon örülök neki, hogy jó énekesek lesznek ismertek az piacon, még ha nagyon sok esetben ül az a kritika, hogy a felkapott sztárokat beszippantja a posványos magyar zenei nihil, ez az egész rothadó rendszer (buzivá teszi őket.. mint ma láttuk Vastag Csabával), de sokakat nem. És ez a lényeg. Vegyük észre, hogy a jó ideje haldokló magyar zenei életbe ezek az új figurák életet és színt tudnak hozni. Ha csak páran jó pop-rock együtteseket csinálnak egy idő után, már jól jártunk.

Visszatérve a rockra. Igen, aki elsősorban metált meg kemény rockot hallgat, annak nem igazán érdekes, hogy ezek az énekesek mit tudnak. Legalábbis többségében, de ugyanez igaz a repperekre, alterokra, Lovasi "Kossuth-díj" András fanokra is. Éppen ezért nem lenne ördögtől való, ha csinálnának Bandák Csatáját!!!! Gondoljunk bele! Újra fel lehetne futtatni a metált... legalábbis kicsit jobban. Én odáig lennék, ha születne egy új Osszián vagy Pokolgép. Mert jók az öregek, ez természetes, de ők nem lesznek mindig ugyanazok, kellene itt is a vérfrissülés. Az Acélszív 25 éves emberek...

Ezéer kéne Bandák Csatája, no meg persze azért, hogy a rocker-metál arcok is ki legyenek elégülve :)

Zsűriben: Kalapács Józsi, Nagy Feró, Paksi Endre, Práder Vilmos (Ismerős Arcok)

Tehát amire ki akartam lyukadni: örüljünk annak, hogy ennyi tehetséges ember meg tudja mutatni a népnek, mit is tud.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vikingvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr583306005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noked-Lee 2011.10.16. 14:57:20

a tehetségkutatók alapjában véve jók, bár engem szörnyen idegesít a sok hatásvadász faszság meg a megrendezettség. de egyebassza: jöjjön a bandák csatája!

A csodálatos Óz 2011.10.16. 18:33:49

Alapvetően egyet kell értsek mind a szerzővel, mind Noked-Lee kollégával (valóban sok a túlzó show-elem)! nekem még annyi észrevételem lenne, hogy szerintem kicsit ritkítani kellene az "évadokat", mert így hogy minden évben van egy X Faktor, meg egy Megasztár, így olyanok is kikerülnek, akik pl. "csak" énekelni tudnak, de nem előadóművészek (nincs olyan kiállásuk [Tabáni István], vagy éppen ellenkezőleg, túlzottan jól mutatnak, de mögötte nincs akkora tartalom [Király Viktor])! mindenesetre jó lenne a Bandák Csatája! :D

Jamal_Fraser 2011.10.16. 22:49:43

A véleményem ismert a témában. Bármi, amihez a kereskedelmi tévék nyúlnak, az szarrá válik, a pénzéhség szagát már kilkóméterekről érezni. Lehetne bandák csatája, csak ne náluk!
süti beállítások módosítása