Vikingvélemény

Vikingnek lenni jó!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Új kommentek

2010.10.15. 13:28 a Viking

BTK-TTK kari napok 5.0

       No megvolt idén is a kari napok, végre megint normális programok (pogromooook??? :S ) voltak. Pajtásokkal megint r'n'r Szakosztály néven indultunk, mint minden évben. Hát nem árulok el nagy titkot, nem nyertünk, de jót mulattunk. Pedig úgy mentünk neki a játéknak, hogy dobogóra akarunk állni. Szerintem megfelelően komolyan is vettük, csak sajna mivel 3 díszpinty lelépett Németországba, kevesen voltunk. Ahogy Csank mester szokta mondani: rövid volt a kispad. Már az első nap szembesültünk vele, hogy eléggé ellenszélben úszunk (micsoda képzavar!!!), a vezetőség egy része nem igazán kedvel minket. Ki kell emelnem azt az üngyibüngyi aranyos kis srácot faszfejet, Gregort, aki a legocsmányabb módon csalt ellenünk. Mondjak példákat?

Mikor 7 gólt lőttünk beírt 5-öt, mikor a Weisz szokás szerint megnyerte a sörivóversenyt beírták harmadiknak, mikor a juing csapat ellenünk játszott street hokiban, az ő kapusuk befekhetett a kapuba, így fizikailag lehetetlen volt belőni a labdát. Mikor Rucsi befeküdt, már beszólt, hogy: kejjé fel bazmeg! És az ember olyan, hogy ilyen esetekben (vagy mikor szétrúgják a térdünket) reklamál. Erre ez a patkány elkezdte szórni az igét, hogy milyen reklamálós csapat vagyunk. A képlet egyszerű. Nem csalsz, nem reklamálunk.

Ez az egyetlen, ami miatt páran kicsit rossz szájízzel hagytuk abba a játékokat. Ezzel együtt az eredmény teljesen igazságos volt, a SÖR csapat megérdemelte a győzelmet, csak úgy, mint a többi helyezett. Bár jegyzem meg, valszeg ha megkapjuk a pontjainkat, felmászhattunk volna a 3. helyre, de ez igazából nem is számít. Jól éreztük magunkat, ocsmányat buliztunk hétfőn.... (olyannyira berúgtam, hogy nem értettem az amerikai focit. Néztem, és nem értettem minek rohangálnak... :D )

Csak a Szakosztály!

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://vikingvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr232373830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noked-Lee 2010.10.16. 21:27:22

bennem az hagyott mély nyomot, hogy van-e a holdon visszhang.
de nem kell ezzel foglalkozni, tényleg jókat ittunk (pontosabban csak sokat, mert a budget bor továbbra sem finom), jól berúgtunk.
és a sör is joggal nyert, mint ahogy megérdemelte volna a csirke és az oldman is. meg persze az elnyűhetetlen irgalmatlanok is :)
csak a szakosztály!

Jamal_Fraser 2010.10.17. 18:42:04

Nyilvánvalóvá vált, amit eddig is gyanítottunk: a HÖK vezetők ÖSSZEFONÓDNAK! Miért is?

Lt. Aldo Raine (törölt) · http://egyetemvaros.blog.hu 2010.10.17. 21:24:03

"Légköre [szerkesztés]
A közhiedelemben úgy él, hogy a Holdnak nincs légköre. Földi értelemben ez valóban igaz, ám némi kigázolgásból származó rendkívül ritka légkör megfigyelhető a felszíne felett. A Hold tömegvonzása kicsi, a felszínén az első kozmikus sebesség csak egynegyede a földinek. Emiatt a könnyebb atomok (hidrogén, hélium) már a napsugárzástól nyerhetnek annyi energiát, hogy elszökjenek a felszínről, illetve a napszél energiája is elegendő, hogy magával sodorja ezeket az illékony elemeket. A Holdnak mégis van néhány nehezebb elemből álló, alig mérhető atmoszférája. A gázanyagok forrásául két fő jelenség szolgál. Az egyik a kéreg és a köpeny anyagában végbemenő radioaktív bomlási folyamatok nyomán létrejövő radon kigázolgása. A másik pedig a folyamatos bombázás miatt a felszín kőzeteiben levő gázanyag kiszabadulása. Az Apollo-program ALSEP műszerállomásainak mérései alapján köbcentiméterenként 200 000 molekula sűrűségű légkört mutattak ki a kutatók. Összehasonlításul ez 100-trilliószor (1020) ritkább a földi légkör sűrűségénél. Földi megfigyelésekkel sikerült kimutatni a légkörben káliumot és nátriumot, a radon jelenlétét pedig a Lunar Prospector szonda mérései mutatták ki.
A több – sokszor véletlenszerű – forrás miatt a légkör összetétele nem állandó. Ez egyrészt a bolygó felszínéig akadálytalanul eljutó, Napból származó ultraibolya sugárzás miatt van, mivel a sugárzás lassan ionizálja a légkör atomjait, majd a napszél ezeket az ionokat is magával sodorja. Másrészt pedig a becsapódások nyomán hol ilyen, hol olyan gázok szabadulnak fel és töltik fel a ritka légkört. A légkört az Apollo mérések összesen, átlagosan 10 000 kg-ra teszik."

Ettől függetlenül kapják be!
Házilégy 14 Kájl!

a Viking 2010.10.17. 23:41:54

@Lt. Aldo Raine: :D hehe
bár ezzel volt a legkevesebb probléma.
süti beállítások módosítása