Vikingvélemény

Vikingnek lenni jó!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Új kommentek

2013.08.22. 21:56 a Viking

Még egy István, a király

Szerintem nincs most olyan blog, ami ne foglalkozna az István, a király legújabb feldolgozásával.

Azt sem tudom hol kezdjem... saját vélemény. Kezdjük a pozitívumokkal. Amíg Stohl Buci a színpadon volt, mindenki biztonságban volt az utakon. Illetve, ahogy Weisz mondta, nem volt benne buzulás.

És most a negatívumok. A legszembetűnőbb, hogy hangilag kritikán aluli. Ha belegondolok (és most meg is hallgattam), hogy a 83-as verzióban Vikidál, Deák Bill és Varga énekelt... ez egyszerűen fájó volt. Tehát az az előadás, ahol Nagy Feró nem lóg ki hangilag, az valamit elárul... Nem mellesleg a régi kemény verzióval szemben ez egy ilyen puha kis popos buzulás...

Ennyit a zenéről. Ami lejön az alföldi-féle rendezésből, hogy ő most bosszút áll az egyházon, amiért nem hajlandó preferálni a buzeráns elhajlásokat. Tehát mikor jönnek a napszemüveges ügynök-papok, meg a vörösen izzó keresztek... nem is tudom, süt belőle a gyűlölet. Az meg mikor a keresztek lándzsává változnak és a papok legyilkolják a pogányokat... értem én mit akar kihozni, a szokásos klisék. (A gonosz térítő egyház a kereszt nevében gyilkolja azokat, akik másképp látják a világot. Ami egyébként tényleg így volt, és tényleg gáz, de könyörgöm, ennek nem itt van a helye. Aki ismer az tudja, hogy nem vagyok az erőszakos térítés híve, meg az egyházé sem, de ennek az egésznek nem ebben a történetben van itt a helye... ) Az egész történelemszemléletéből sütött Marx...ez a lényeg. Még mindig nem tudunk megszabadulni tőle.

Ezen felül kiherélte Istvánt... ennek a palinak egy zabszem nem fért a seggébe, rángatták össze-vissza. Gyurcsány Ferenc fogalmazta meg az atv-ben (akinek amúgy nagyon bejött a darab... meglepő), hogy alföldi deheroizál, és ez csodás. Nekem például az a bajom, hogy miért? Miért kell deheroizálni? Az egész kb őstörténet, nem tudjuk milyen volt István. Választhatunk, hogy tökös, kemény gyerek, nyilván a maga kételyeivel, vagy egy szerencsétlen remegőlábú pojáca, akit a gonosz külföldiek rángatnak. Nempláne az Asztrik. És persze a rendező az utóbbit választja. Az ok meg persze beleillik az szdsz-es sémába, nevetségessé tenni minden tekintélyt, belerúgni azokba, akikbe ez a nép kapaszkodni tud. Nem feltétlen gonoszságból, csakhát ugye a velünk élő Marx ezt teszi.

Ami kicsit érdekesebb, a motivációk. Miért ad pénzt rá a fidesz? Mert ez összerántja a tábort, most ugye megint van friss közös ellenség, valaki kvázi megint belénk rúgott. Mást nem tudok gondolni. Miért közvetíti az rtl klub? A nyilvánvaló elvbarátságon túl. Mert ugye jön az x faktor (ami idén alföldire épül), aminek fel kell verni a nézettségét, amire egy kis botrány tökéletesen alkalmas. 

Amúgy az index tegnap összeszedte az összes hígmagyar blogot, ami orrba szájba dicséri a darabot. Nyilván nekik ez nagyon tetszik, be an mutatva, hogy ez az ország már a kezdetektől el lett kúrva, és egyik kutya másik eb, és amúgy is fúj magyarok... No meg megint le lehet bunkózni a mélymagyarokat, hogy nem értik a magas művészetet.

No mindegy, legalább témát adott.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vikingvelemeny.blog.hu/api/trackback/id/tr275471757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása