Megint előtört a gasztrofan. Úgy döntöttem, hogy zabálunk valami finomat Fruzsival, méltóképpen megünnepelve Krisztus feltámadását. (plágium)
Barna sörös karaj:
A kaja még nem készült el, majd csak szombat este, de megelőlegezem a sikerét, illetve előre leírom hogyan fog elkészülni. Tegnap (csütörtök) pácoltam. Ez annyit tesz, hogy miután a húst bekentem mézzel, beletettem egy barna sörös (barna Krusovice- ne sajnáljuk a jó minőséget) rendesen fokhagymás kakukkfüves szerecsendiós pácba, amihez aszalt szilvát dobáltam. Így állunk most.
Holnap pedig: a húst egy vajazott tepsibe rakom, megsózom, majd egy kicsit a pácléből meg a szilvából még rá˛mellé rakok. Ezután félig főtt krumpligerezdeket rakok köre/közé vajdarabokkal a tetején, megsütöm. A pácléhez rakok némi tejszínt... ezután rögtönözni fogok, majd közben derül ki milyen íze van... oszt ügyeskedem.. a lényeg, hogy kapjak egy közepesen sűrű mártást.
Ezután megzabáljuk!!!
Új kommentek